Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Arcadian Screenings – Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ

24 Φεβρουαρίου @ 11:00 - 23:30

ΤΡΙΠΟΛΗ
Μαλλιαροπούλειο Θέατρο
ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ 11:00-13:00

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/2
▸ Επιχείρηση Αρκτική (90’), GretheBoe-Waal, Νορβηγία ▸ Bασισμένη στο παιδικό βιβλίο του Νορβηγού Leif Hamre η ταινία είναι μια σύγχρονη ιστορία περιπέτειας σε ένα απομονωμένο νησί στον Βόρειο Πόλο.
▸ Στου Απελλή (17’), Ι. Σαράντου, Δέσποινα Βέρρη, Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης με Λυκειακές Τάξεις, HNH ▸ Η ιστορία ενός καφενείου που ίδρυσε ο Απελλής Ψύχας, πρόσφυγας στη Μυτιλήνη κατά τον πρώτο διωγμό (1914).

ΤΡΙΠΟΛΗ
Cineville Multicinema
ΔΕΥΤΕΡΑ 24/2

ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ-ΛΥΚΕΙΑ 11:00-13:00
▸ Λεωφόρος Sonnenallee (94’), Leander Haußmann, Γερμανία ▸ Η ταινία γυρίζει πίσω στην Ανατολική Γερμανία και παρουσιάζει με χιούμορ και συναίσθημα τη ζωή των νέων. Μια ταινία ανάμεσα στο παραμύθι και στον φόρο τιμής σ’ έναν τρόπο ζωής.
▸ Πού είναι το Μυαλό σου; (10’), Hamed Soltani, HNH ▸ Ένας δάσκαλος με πολλά προβλήματα στη ζωή βρίσκεται μπροστά σ’ έναν φοιτητή με παρόμοια προβλήματα.

ΒΡΑΔΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
17:30 ▸ Μια Ταινία για το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Aστέγων (45’), Ξενοφών Αγγελόπουλος, HNH ▸ Η ιστορία του Λεωνίδα Κουρσούμη και του παλαιοβιβλιοπωλείου του, που εδώ και λίγους μήνες έχει καταφέρει να στήσει σ’ ένα γιαπί επί της οδού Πειραιώς.
18:25 ▸ Peter Plan (74’), Jean Castejόn Gilabert, Ισπανία ▸ Ο Peter μένει σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό τα Πυρηναία της Αραγονίας. Είναι τυφλός, έχει απαρνηθεί τα πλεονεκτήματα της πόλης για κάποιον που δεν βλέπει και επιβιώνει χάρη στην τέχνη του, τη ροκ μουσική. Πρόσφατα πέτυχε να ηχογραφήσει το τελευταίο του άλμπουμ.
19:50 ▸ Διάλειμμα
20:00 ▸ Σχετικά με τον Βασίλη (80’), Σταύρος Τσιώλης ▸ Η ιστορία ενός καθηγητή κοινωνιολογίας που εγκαταλείπει την καριέρα του, τη γυναίκα και την κόρη του και απομονώνεται στο εξοχικό του. Απομακρύνεται από την καθημερινότητα και περιφέρεται στους χειμωνιάτικους δρόμους της Αθήνας, παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω του και αναζητώντας μια
γυναίκα-φάντασμα.
21:30 ▸ Η Επιλογή του Βασιλιά (130’), Erik Poppe, Νορβηγία ▸ Τη νύχτα της 9ης Απριλίου του 1945, ο στόλος των ναζί επιτίθεται στο Όσλο. Οι ναζί διατάζουν να κυνηγηθεί ο βασιλιάς και η οικογένειά του. Κι ενώ ο βασιλιάς δεν γνωρίζει
αν τον στηρίζουν ούτε ο γιος του, ούτε η βουλή, αντιμετωπίζει μια επιλογή που θα αλλάξει τη μοίρα του έθνους για πάντα.

Print Friendly, PDF & Email

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Φεβρουαρίου
Ώρα:
11:00 - 23:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Top