Βλαχοκερασιά

Βλαχοκερασιά

22 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και σε υψόμετρο 960 μέτρων βρίσκεται το μυριάνθρωπο κεφαλοχώρι, η Βλαχοκερασιά. Κερασιές πρώτα απ’ όλα, πουρνάρια, καστανιές και μηλιές, καρυδιές, πλατάνια σκιερά, όλα του κόσμου τα δέντρα δροσίζουν τον πανέμορφο παραδοσιακό αυτό οικισμό. Άφθονα κρυστάλλινα νερά ποτίζουν τη γη και την κάνουν να γεννάει ασταμάτητα τα δώρα της. Οι πολλοί νερόμυλοι και οι νεροτριβές εξυπηρετούσαν άλλοτε όχι μόνο τη Βλαχοκερασιά αλλά και τα χωριά μέχρι την Τεγέα. Ο τόπος ήταν πάντα κατοικημένος.

Οι αρχαίοι κάτοικοι, οι Σκυρίτες, ήταν ονομαστοί πολεμιστές, όπως όλοι άλλωστε οι Αρκάδες. Τα πλούσια ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης από την περιοχή φιλοξενούνται στο μουσείο της Τεγέας. Υπήρξε επικράτεια της Δήμητρας, προφανώς λόγω της πολύ εύφορης γης. Το ζωντανό αυτό χωριό με τους άοκνους κατοίκους του έχει διατηρήσει αλώβητες τις αξίες της αρκαδικής ζωής.

Φροντισμένα σοκάκια, γεροφτιαγμένα σπίτια και στην πλατεία του χωριού η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου υποδέχονται τον επισκέπτη με αγάπη και φροντίδα. Είναι ένας προορισμός που προσφέρει συγκίνηση και ελευθερία. Όμορφες διαδρομές ως τη μονή Καλτεζών, το Μάναρι με την πανώρια τραινογέφυρα ή απλά μια βόλτα στη διπλανή κι εξίσου όμορφη Κερασιά θα μείνουν αξέχαστες στον ταξιδιώτη.

Η απόσταση απο την Τρίπολη είναι 22 χλμ.


Προβολή Βλαχοκερασιά σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Print Friendly, PDF & Email

Top