Θέατρο άλσους Αγίου Γεωργίου

Θέατρο άλσους Αγίου Γεωργίου

Το θέατρο του Άλσους του Αγίου Γεωργίου είναι ένα κομψοτέχνημα. Πέτρινο, μικρό, ένα με το φυσικό περιβάλλον, έχει γίνει ένα από τα εμβλήματα της Τρίπολης. Όλο το καλοκαίρι φιλοξενεί παραστάσεις και μουσικές βραδιές υψηλής ποιότητας. Πολύ ταιριαστά, δίνονται εδώ παραστάσεις παιδικού θεάτρου. Και είναι ένα χάρμα όταν οι μπόμπιρες και οι δεσποσύνες με τα καλά τους και με ορθάνοιχτα μάτια τιτιβίζουν μέχρι να αρχίσει «το έργο».

Το θεατράκι εγκαινιάστηκε μόλις τη δεκαετία του 70. Όμως ο κόσμος το λάτρεψε και κάθε απόγευμα τα καλοκαίρια γεμίζει κόσμο.

Οι θίασοι το τιμούν και έρχονται εδώ με τις καλύτερες παραγωγές τους. Πρέπει να σημειωθεί πως ενώ είναι υπαίθριο έχει πάρα πολύ καλή ακουστική. Στο κοίλο του έχει γοητεύσει ο Μικρός Πρίγκιπας, έχουν ανέβει Εκκλησιάζουσες, έχουν ακουστεί οι φωνές μεγάλων καλλιτεχνών.

Το πολιτιστικό καλοκαίρι που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο Τριπόλεως φροντίζει να υπάρχει πάντα μια ποιοτική παράσταση στο θέατρο.

Όταν η σκηνή αδειάζει και φεύγουν οι θεατές και οι καλλιτέχνες, για να συνεχίσουν στα ταβερνάκια και τα μπαρ τη νυχτιά τους, ένας άλλος θίασος πρωταγωνιστεί. Το πέταλο του θεάτρου καταλαμβάνεται από τα αηδόνια. Αξίζει τον κόπο μια βόλτα εκεί, κάπου στο ξημέρωμα, κατά το θεατράκι. Αν φτάσει κανείς με σιγαλό κι αθόρυβο βήμα, για να μην φτερακίσουν οι λιλιπούτειοι αοιδοί, θα αξιωθεί να ακούσει την ομορφότερη συμφωνία.

Print Friendly

Top