Καλωσόρισμα Δημάρχου Τρίπολης

Καλωσόρισμα Δημάρχου Τρίπολης

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι
Θέλουμε να σας καλωσορίσουμε στην Τρίπολη. Είναι μια πόλη που αγαπάμε πολύ ως Αρκάδες και ξέρουμε πως θα την αγαπήσετε κι εσείς. Θέλουμε να σας καλωσορίσουμε στην πάντα ζώσα Αρκαδία.

Τα όρια του Δήμου Τριπόλεως μετά την διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη ορίζουν την πάλαι κεντρική Αρκαδία. Οι πρώην δήμοι Βαλτετσίου, Κορυθίου, Λεβιδίου, Μαντινείας, Σκιρίτιδας, Τεγέας, Τριπόλεως και Φαλάνθου αποτελούν σήμερα μια ενότητα, μια αγκαλιά. Αυτήν την αγκαλιά την ανοίγουμε διάπλατη και χωράει όλον τον κόσμο.

Η Αρκαδία είναι μια επικράτεια λατρεμένη στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Οι διανοητές και οι ερευνητές επιθυμούν, από όποια χώρα και να προέρχονται, να τονίζουν τη σχέση τους με την Αρκαδία. Είναι καιρός αυτή η «της Ελλάδος Ελλάς» όπως την λέει ο Σφυρόερας να γίνει και η λατρεμένη των Ελλήνων.

Εμείς φροντίζουμε, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, να είναι η γη μας ένα πρότυπο ανάπτυξης, χωρίς βιασμό της φύσης και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος. Με σεβασμό στην ιστορία μας και στις παραδόσεις μας, με αγάπη για τον επισκέπτη, με πρόνοια για ένα αειφόρο μέλλον, κρατάμε το δήμο μας ζωντανό και παλλόμενο.

Όποιος έρχεται στην Αρκαδία επιστρέφει πάντα. Μένει αιχμάλωτος με τη θέλησή του, όμηρος της ομορφιάς και της αυθεντικότητας, όπως ομολογεί και ο Παυσανίας.

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν σε αυτήν την υπέροχη εμπειρία. Και σας υποσχόμαστε πως θα συναντηθούμε οπωσδήποτε και στο μέλλον. Ξέρουμε πως θα μας έρθετε πάλι.

Print Friendly

Top