Νυχτερινή ζωή

Νυχτερινή ζωή

Η Τρίπολη και όλη η Αρκαδία ξέρει να χαίρεται την κάθε στιγμή. Όταν ο ήλιος δύει κι έρχεται η ώρα του φεγγαριού, ξεκινάει το γλέντι. Όμορφα μαγαζιά μέσα στην πόλη και παρεϊστικα στέκια σε κάθε χωριό, ταβερνάκια κι εστιατόρια, βάζουν μια μουσική, ανοίγουν τις φιάλες με τα εκλεκτά ποτά κι αρχίζει το παιχνίδι της νύχτας.

Ό,τι κι αν τραβάει η ψυχή της παρέας, θα το βρει εδώ. Ένας ήσυχο κουτούκι για να σιγοτραγουδήσουν όλοι μαζί μέχρι το πρωί.  Μπαρ με χαρακτήρα κοσμοπολίτικο και επιρροές και μουσική από όλον τον κόσμο. Ουζερί που μπορεί κάποιος να συνεχίσει την απογευματινή του ραστώνη χωρίς να αλλάξει μαγαζί. Εκλεκτές ταβέρνες που ασκούν τη μαγειρική τέχνη όπως μόνο στην Αρκαδία ξέρουν.

Και στην Τρίπολη και παραέξω η νύχτα φωτίζεται από τη διάθεση του κόσμου για ζωή και επικοινωνία. Τα καλοκαίρια οι παρέες στην Τρίπολη βγαίνουν από το ένα μαγαζί για να μπουν στο άλλο μέχρι τελικά να βρεθούν όλοι μαζί για πρωινό στην πλατεία του Άρεως. Το χειμώνα τα τζάκια ανάβουν. Με μια κιθάρα ίσως, με κεράσματα και γέλια, τελικά όλοι γίνονται μια παρέα. Οι δυνατές εμπειρίες που προσφέρει το αρκαδικό φως γίνονται διηγήσεις που ανταλλάσσονται γύρω από μια μπάρα, με ένα τσούγκρισμα και με μια υπόσχεση να ξαναβρεθούν όλοι μαζί στην πρώτη ευκαιρία. Δεν είναι λίγες οι φιλίες που έχουν ξεκινήσει ακριβώς έτσι, ανάμεσα σε άγνωστους ανθρώπους που είχαν την τύχη να βρεθούν με χαλαρωμένες τις καρδιές τους στην Αρκαδία. Στην Αρκαδία που όλο το χρόνο βρίσκει αφορμές για ένα ξεφάντωμα ακόμα.

Print Friendly, PDF & Email

Top