Ορειβασία

Ορειβασία

Το Μαίναλο και ο Πάρνωνας είναι από τα πιο γοητευτικά βουνά όλης της Ελλάδας. Με άφθονα νερά, παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς, ξεχωριστή και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, οι ορεινοί όγκοι της Αρκαδίας είναι από τους πιο ποθητούς προορισμούς για τους ορειβάτες.

Οι ορειβατικοί σύλλογοι της Αρκαδίας είναι πολύ δραστήριοι και έχουν μεγάλη γνώση των συνθηκών των ορέων. Είναι λογικό αυτό, μιας και η Αρκαδία, με τον εξόχως ορεσίβιο πολιτισμό της, ποτέ δεν ξέχασε την παράδοσή της. Απαιτητικές διαδρομές και άλλες πιο βατές δημιουργούν το πλαίσιο για μια δραστηριότητα που δεν είναι αμιγώς αθλητική, αλλά ενώνει τον άνθρωπο με τις δυνάμεις της φύσης.

Οι ορειβατικοί σύλλογοι εδώ συνεργάζονται και με άλλους πανελλήνια αλλά και με οικολογικές συλλογικότητες, τόσο για την προώθηση της ίδιας της ορειβασίας, όσο και για την προστασία των ορεινών όγκων και την ανάδειξη της σπουδαιότητάς τους για τη ζωή μας. Θεματικές συναντήσεις, όπως ας πούμε η σύναξη με σκοπό τη γνωριμία με το μικρόκοσμο των μανιταριών έχουν ανεβάσει πολύ τον πήχη στις ορειβατικές απαιτήσεις. Πολλά σχολειά έρχονται οργανωμένα στην Αρκαδία για να μυηθούν από τους έμπειρους ορειβάτες, που ταυτόχρονα είναι και οικολόγοι, στον κόσμο των κορυφών και των φαραγγιών.

Υπάρχει μεγάλη μέριμνα για την καλλιέργεια αυθεντικής οικολογικής συνείδησης, με σεβασμό στο περιβάλλον και στις γενιές που απαιτούν να το κληρονομήσουν.

Print Friendly

Top