Άλσος Αγίου Γεωργίου

Άλσος Αγίου Γεωργίου

185 στρέμματα παράδεισος. Δεν είναι και λίγο. Ειδικά αν βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο περίπατο από το κέντρο της πόλης. Η Τρίπολη έχει αυτό το προνόμιο. Να έχει ένα ολόκληρο δάσος δίπλα στις πολύβουες πλατείες της. Μπαίνοντας κάποιος στο Άλσος του Αγίου Γεωργίου χάνει την αίσθηση του χρόνου και της καθημερινότητας. Ήρεμα μονοπάτια ανάμεσα στα δέντρα οδηγούν σε κρυμμένες εκπλήξεις.

Ο θαυμάσιος ναός του Αγίου Γεωργίου, μικρός και κατανυκτικός. Το πέτρινο πέταλο του υποδειγματικού θεάτρου. Εδώ δίνονται παραστάσεις τα καλοκαίρια υπό την αιγίδα του δήμου και γίνονται μουσικές βραδιές. Το ζωολογικό πάρκο φιλοξενεί περήφανους αντιπροσώπους της εντόπιας πανίδας και είναι πόλος έλξης για τα πάντα ανοιχτά στις ανακαλύψεις παιδιά. Παιδικές χαρές τονίζουν τον οικογενειακό χαρακτήρα του άλσους. Μαγαζιά όπου μπορεί κάποιος να δροσιστεί ή να απολαύσει ένα γεύμα υψηλών απαιτήσεων. Κι αυτά όλα μια ανάσα από το κέντρο της Τρίπολης. Το άλσος του Αγίου Γεωργίου ήταν πάντα το λατρεμένο σημείο συνάντησης της Τρίπολης, ειδικά τα καλοκαίρια.

Ήταν συνηθισμένο να μαζεύονται οι άνθρωποι στα κεντράκια του τα βράδια για να ακούσουν μουσική και να ευχαριστηθούν το κρασί τους. Αυτή η αλλοτινή αίσθηση κυκλοφορεί ακόμα στις φυλλωσιές του άλσους και προσκαλεί για μια βόλτα σε άλλους ρυθμούς, χωρίς άγχος.

Ανέμελα και ξένοιαστα μπορεί να περπατήσει κάποιος στο άλσος του Αγίου Γεωργίου και να βρει χρόνο επιτέλους να ακούσει τι θέλουν να πουν τα πουλιά με το τραγούδι τους.

Η απόσταση απο την Τρίπολη είναι 2 χλμ.

Προβολή Άλσος Αγίου Γεωργίου σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους
Print Friendly, PDF & Email

Top