Αθλητικός Τουρισμός

Αθλητικός Τουρισμός

Η Αρκαδία έχει μακραίωνη αθλητική ιστορία. Οι Αρκάδες αθλητές στην αρχαιότητα λάμβαναν πάντα πρώτες θέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ακαταμάχητη φύση με τις πολλές ορεινές διαδρομές ήταν και είναι ένας πρώτης τάξεως στίβος.

Ακολουθώντας αυτήν την παράδοση πιστά η Αρκαδία και ειδικά η Τρίπολη σφύζουν από αθλητική ζωή. Με άρτιες εγκαταστάσεις και υποδομές και με πραγματική μέριμνα είναι από τις πιο δραστήριες πόλεις στην άθληση. Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Τρίπολης είναι το μεγαλύτερο Κέντρο του Νομού. Προσφέρει στη νεολαία τη δυνατότητα να αθληθεί και να ασκηθεί σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και δράσης. Διαθέτει ανοιχτό στίβο, στεγασμένες εγκαταστάσεις βόλεϋ και μπάσκετ, τρία γήπεδα τένις, χώρους αθλοπαιδιών, γήπεδο ποδοσφαίρου και κολυμβητήριο. Έτσι διοργανώνονται τοπικοί και πανελλήνιοι αγώνες με μεγάλη επιτυχία.

Στην Τρίπολη δραστηριοποιούνται πάνω από 40 αθλητικά σωματεία που αφορούν όλους τους αθλητικούς τομείς: στίβο, ποδηλασία, κολύμβηση, ορειβασία, πολεμικές τέχνες, άρση βαρών, φυσικά ποδόσφαιρο με τον Αστέρα Τρίπολης. Διαθέτει επίσης σκοπευτικούς ομίλους και αερολέσχη. Το σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας είναι πόλος έλξης για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Και βέβαια η κωπηλασία στο Λούσιο είναι μια εμπειρία ζωής.

Η μαγευτική Αρκαδική φύση αποτελεί το ομορφότερο στάδιο. Είναι ένας παράδεισος για κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα. Γι’ αυτό και όλο και περισσότερο γίνεται προνομιακός προορισμός για αθλητικά σωματεία και λέσχες που έρχονται στην Αρκαδία για να συνδυάσουν τη μοναδική φιλοξενία, την ομορφιά του τοπίου και τις αγαπημένες τους δραστηριότητες.

Ο αθλητικός τουρισμός αναδεικνύεται σε ένα ισχυρό αναδυόμενο πεδίο για την Αρκαδία. Η Αρκαδία των Ολυμπιονικών υποδέχεται όπως μόνο αυτή ξέρει τους σύγχρονους εραστές της ζωής.

Print Friendly

Top