Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας

Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας

Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο μουσείο, απολύτως συμβατό με την πνευματική Αρκαδία. Στηρίζεται στη συλλογή του Γιώργου Ι. Χριστοδουλόπουλου με πάνω από 500 σχέδια και χαρακτικά σπουδαίων Ευρωπαίων και Ελλήνων δημιουργών.

Η συλλογή απλώνεται σε 4 αιώνες τέχνης, από το 16ο αιώνα και είναι σοφά δομημένη ώστε να ανιχνεύει όλες τις πτυχές του αρκαδικού μυστηρίου. Ιστορεί σε θεματικές ενότητες τους μύθους και την ουτοπία, ανιχνεύει την Αρκαδία των περιηγητών, αφιερώνει ξεχωριστό κεφάλαιο στην επανάσταση, αποδίδει φόρο τιμής στην ποιμενική ζωή και εξηγεί γιατί το Δάσος και το Βουνό είναι πυλώνες του Αρκαδικού Ιδεώδους.

Η βιβλιοθήκη του μουσείου μετράει πάνω από 1000 τίτλους και πολλοί από αυτούς είναι σπάνιοι και δυσεύρετοι. Οι εκθεσιακοί χώροι απλώνονται σε πάνω από 600 τετραγωνικά, αφιερωμένα στην ομορφιά και την ιδιοτυπία της Αρκαδίας. Αποτελεί πόλο έλξης για σημαίνουσες προσωπικότητες και συχνά κάνει περιοδικές εκθέσεις ιδιαίτερης σημασίας.

Μπορούμε να πούμε πως το ίδιο το μουσείο και οι δράσεις του είναι απότοκο της αρκαδικής πνευματικότητας και όχι απλώς ένα στεγανό που τη διαφυλάσσει.

http://www.museum-arcadia.gr/

τηλ. 2796029019

Η απόσταση απο την Τρίπολη είναι 25 χλμ.


Προβολή Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Print Friendly, PDF & Email

Top