Μουσικές Εκδηλώσεις - Η Αρκαδία τιμά την Τέχνη

Μουσικές Εκδηλώσεις – Η Αρκαδία τιμά την Τέχνη

Η Αρκαδία είναι η γη του Απόλλωνα και του Μαρσύα, του τολμηρού αρπιστή που κάλεσε σε μονομαχία τον ίδιο το Θεό. Είναι η γη του Πάνα που με τον γλυκόλαλο αυλό του ξελογιάζει ακόμα τις νύμφες. Είναι η γη της μουσικής και του χορού, της μελωδικής άρπας και του τραγουδιού.

Ολοχρονίς η μουσική έχει την τιμητική της και στην Τρίπολη και στα χωριά. Παραδοσιακά σχήματα αλλά και σύγχρονη μουσική θάλπουν τους ανθρώπους και προάγουν τον πολιτισμό.

Κάθε βράδυ δίνονται μουσικές παραστάσεις. Η τέχνη είναι απαραίτητη για τους Αρκάδες, είναι συνυφασμένη με τη ζωή τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Αρκάς ήταν ο μεγάλος Δημήτρης Μητρόπουλος, ο σπουδαίος αυτός μαέστρος. Στην Τρίπολη, αμέσως μετά την επανάσταση, δίνονταν βεγγέρες με μουσικούς από τη Βιέννη. Η Τρίπολη έχει μεγάλη και στενή σχέση με τη μουσική, την αγαπάει με πάθος.

Ειδικά το Πολιτιστικό Καλοκαίρι είναι που η μουσική γίνεται η κυρά της Τρίπολης. Αλλά και στα πολλά της μαγαζιά, κάθε βραδάκι, ακόμα και το χειμώνα μπορεί κάποιος να ακούσει εξαιρετική μουσική. Και με κάθε ευκαιρία έρχονται σχήματα από την Αθήνα για να παίξουν μπροστά σε ένα ολόθερμο κοινό.

 

Print Friendly

Top